Josep Galeote

Estudia en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona amb el Guitarrista i compositor Jaume Torrent, realitzant més tard diverses MasterClass amb els mestres Carles Trepat, Ignacio Rodes, Ricardo Gallen, William Waters i Armando Marrosu entre uns altres.

La seva activitat concertística li ha portat a actuar en diferents cicles de concerts i festivals tant nacionals com a internacionals rebent molt bona crítica per part de la premsa especialitzada, compartint escena amb artistes de la talla de: Laura Boschetti, Maria Teresa Vert, Melani Molina, Helena Salgado,Carles Hoyo, Amaya Barrachina, Carles Puig, Maria Luisa Ibañez o José Isidoro Ramos ,entre uns altres.

Ha estrenat les obres de la compositora Gloria Villanueva: Lacrimae Estelarum i Onix (Guitarra sola ) Dubium (Guitarra i Flauta) i Souvenir de Göreme, obra dedicada al Duet Tritó (José Galeote M ª Luisa Ibañez) en la seva versió per a Arpa i Guitarra. Ha participat en diversos enregistraments per a les discogràfiques La Produktiva Records i Ars Harmónica, amb la qual treu el seu disc monogràfic Poniente.

Com a compositor estrenen o interpreten les seves obres en diversos cicles de concerts artistes com : María Fabregat, Fix Nicolet, David Coromines, Lucy Ruiz, Rosa Navarro, Russell Wyton, Helena Salgado, Andrea Peirón, Maria Perera, Natalia Borisyuk , Nuria Galvany, el Cor Catasons o la Jove Filharmònica Catalana per citar alguns.

Té un ampli catàleg de música a sol, de cambra i pedagògica, sent la guitarra en la seva majoria l’eix conductor de les seves creacions, algunes d’elles editades en editorials com La Mà de Guido o Boileau. Els seus “Cinc estudis evocants” han estat inclosos al programa de guitarra del Conservatori del Liceu.
Rep assíduament també encàrrecs d’interprets o festivals de la Talla d’Izan Rubio, el Dúo Villa-Lobos, Salzburg Guitar Trio o el festival Art Llobet de Barcelona on es va estrenar, en el Auditori De Barcelona el seu concert per a guitarra i orquestra PELL PINTADA per citar alguns destacats.

Ha estat convidat en diverses ocasions com a ponent tant en ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) donant xerrades sobre la simbiosi entre interpret i compositor en el procés creatiu, i la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) com a membre integrant del projecte cultural Bacchanalia.

En l’actualitat és professor de Guitarra en la AIMB (Acadèmia Internacional de Música de Barcelona) i professor de Música de cambra i cap del Departament de Guitarra a l’Escola Piula de Sabadell.